Carla van Binnendijk

De aanloop naar het begeleiden van mensen in hun ontwikkeling begon al vele jaren geleden. Direct na de middelbare school heb ik vol enthousiasme een aantal jaren getekend en geschilderd op de Academie van Beeldende Kunsten in Rotterdam. Als beeldend kunstenaar ontdekte ik al snel dat het alleen werken in mijn atelier mij geen vervulling gaf, daarvoor ben ik te veel gericht op contact en uitwisseling.

De vroege basis van mijn aanpak in het begeleiden is gelegd in een driejarig Gestalttherapie opleiding en de ervaring die ik vervolgens heb opgedaan in een psychologisch adviespraktijk in Rotterdam. Ik heb geassisteerd in Gestalttherapie groepen en gaf speltherapie en coaching aan basisschoolkinderen en adolescenten. Ook nam ik psychologisch onderzoek af ten behoeve van advisering bij gedragsproblemen en in het kader van studiekeuze- en loopbaanbegeleiding.

Ik werk op dit moment parttime in het speciaal voortgezet onderwijs op verschillende scholen in en rond den Haag als interne coach. Naast deze vaste betrekking coach en train ik in mijn eigen praktijk “Carla van Binnendijk Coaching & Training”.

Waar ik op gericht was en ben in mijn rol als kunstenaar en in mijn rol als coach, is het in het licht zetten van onbewuste processen en het vrijmaken van creativiteit en levensenergie.  In een sfeer van veiligheid en vertrouwen stap voor stap ‘uit de verf’ komen.

Coachopleiding

Ik coach op Senior Practitioner niveau en heb mijn coach- en trainersopleidingen onder andere gevolgd bij de Coaching Academy International en bij ai-opener.

Naast de coachopleiding en de Gestaltopleiding heb ik mij ontwikkeld op het gebied van Verbindende Communicatie (NVC), Voice Dialogue, Familieopstellingen op tafel en Focussing. Wil je meer details weten over gevolgde opleidingen en werkervaring kijk dan op mijn Linkedin profiel.